fredag 30 november 2012

Projekt: "Blinga" hängen och berlocker

Vissa gjutna berlocker och hängen i metall har små fördjupningar, som är tänkta för strasstenar. Ibland säljs berlockerna med fastlimmade strasstenar, men det är också vanligt att de säljs utan någon dekoration. Att då själv limma i små glas- eller kristallstenar kan vara ett sätt att göra dem lite lyxigare. Dessutom har det den fördelen att du själv kan välja färg och material när du köper berlocker utan stenar. Ovan användes t ex vintage glasstenar, som inte är så "blingiga", men vilka passade bra till den antikbehandlade guldpläteringen.

Det finns även lås och andra komponenter med plats för stora eller små stenar som enbart säljs utan dekoren. Se t ex Alacarte Clasps för ett exempel på detta. Utöver det finns smyckesdelar med plats för smyckestenar med platt baksida (cabochoner och flatbacks) samt filigran, som inte är tänkt för smyckestenar, men som beroende på utformningen går att limma flat- och/eller pointedbacks på (se här). Sedan finns även delar tänkta att användas med epoxilera/-kitt, som smyckestenarna fästs i för att efterlikna pavéfattningar. Läs mer om det här.

Du kan för övrigt skapa egna smyckeskomponenter i metalltråd med plats för pointedbacks, se Med smyckestenar och lim.


PS! För information om val av lim, se Lim och tejp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails