Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 9 mars 2009

Mönstertips: Med smyckestenar och lim


De finns många olika sätt att använda små slipade smyckestenar (i kristall: pointedbacks). De kan infattas i silver av den som har kunskaper i silversmide, infattas i färdiga fattningar eller med metalltråd, limmas fast i gjutna smyckesdelar eller bäddas in i silverlera.

Ytterligare ett alternativ ger Wig Jig exempel på i Diamond Vines Necklace (se fotot) respektive Harlequin Bracelet. Smyckena består av metalltråd, som formats med en jig -- men med rundtång fungerar också -- så att öglor bildats. I dessa öglor, som är anpassade i storlek, limmas sedan kristaller fast.

Tips: När du limmar, glöm inte att alltid rengöra metall med sprit så att inga fettfläckar eller andra föroreningar finns kvar, som kan göra att limmet inte fäster helt. Använd lim som är anpassade till att användas på metall -- och till folierade kristaller om du använder det.


PS! För mer instruktioner till infattningar i metalltråd -- utan lim! -- se Infattning av slipade stenar med metalltråd.

Bilden använd med tillstånd från Wig Jig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails