onsdag 8 augusti 2012

Månadens pärlmix: Augusti (del 2)Även denna vecka blir det en enkel mix. Mer precist en matt, jordig mix som passar dig som gillar naturnära färger.

Finishar som vitrail har många nyanser i sig, som kan användas för att komponera en färgkombination. Ibland behövs inte så många andra färger just för att finishen i sig är så färgrik, utan man kan inrikta sig på att framhäva en eller två passande nyanser.

Här har de tjeckiska glasdropparna i dubbelfinishen vitrail/apollo gold stått i fokus och de runda gammelrosa och ockragula pärlorna har valts för att harmoniera med de kopparrosa/bruna tonerna. De gammelrosa nyanserna är dessutom en komplementärfärg till de grågröna vitrailnyanserna i dropparna. En kombination av bara de två pressglaspärlorna är också fin, men här har de kompletterats med matta, bronsbruna rocaillepärlor i bakgrunden. Färgen på seedsen går ton-i-ton med den matta apollofinishen på dropparna.

Färgerna är något rosatonade i förhållande till verkligheten i fotot ovan. På fotot nedan är färgerna lite mer korrekta.


2 kommentarer:

 1. Den här diskret metallskimrande mixen med många färger i passar kanske även dem som vanligtvis inte tycker om naturnära och jordiga färger. Sådana här finishar är förstås svåra att fotografera på ett rättvisande sätt. På bild ser pärlorna ganska lika ut och man måste se efter noga för att se att det faktiskt finns många olika färger på dem. Jag skulle nog patinera ett hänge så att det får en vacker ärgad yta, som ett gammal koppartak, och kombinera med den här mixen. Nästa pärlköp kommer säkert att innehålla sådana här droppar. Annars finns det en underbar gammelrosa färg på dem också, som man kan ta fram, om man vill ha ytterligare en färg till. Tänker på sidenband. Eller varför inte ren koppar? Roligt med de här mixerna...alla har varit olika och jag har roat mig med att leka med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har försökt tänk just på att de skulle vara olika så det inte bara blev gamla favoriter, utan olika färger/mixer som tilltalar olika personer.

   Patinerad koppar låter som ett snyggt komplement till mixen. För den som tycker mixen är för matt så finns ju färgerna på dropparna och druksen även i "ofrostade" varianter. En bild på vitrail apollo gold i matt och glansig variant finns i detta inlägg: http://manekisparlblogg.blogspot.com/2010/09/farger-och-finishar-vitrail.html

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails