Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 2 maj 2012

Övrigt: Tips för glashattpinnar/glass tipped wires



De senaste åren har det blivit populärt med lampworkhattpinnar, eller glasdroppar/-blommor/-löv på metalltråd som de också kan beskrivas som. Denna typ av smyckesdetaljer var även populär på den gamla goda tiden och är idag eftertraktade vintagematerial. Speciellt de äldre kan dock vara lite sköra att arbeta med så det kan kanske vara bra med några tips och råd på vägen för dig som vill inkorporera dem i dina smycken.

Bumbershoot Designs and Supplies blogg hittar du flera tips för att arbeta med gamla "beads on wire" eller "glass tipped wires", som de kan heta på engelska.

Tänk som sagt på att glasmotiven kan vara sköra. Riktigt sköra. Droppar etc är mer hållbara än tunna motiv som blommor och blad. Nedan ser du en bild på en glasblomma som gick sönder vid förberedelserna av fotot ovan.




Användsningsområden


Hattpinnar med glasmotiv används idag ofta som antingen just hattpinnar eller som berlocker/hängen genom att tråden formas till en ögla precis ovanför glasdroppen. Det finns även glashängen som säljs just så, med ögla istället för en rak, lång metalltråd. I äldre smycken användes de ofta genom att fästas på silar eller filigrandelar.

Egna "glaspinnar"

Vill du lära dig att skapa dina egna glashattpinnar, se Skapa exklusiva hattpinnar i lampwork. För emaljerade, hamrade, smälta mm hattpinnar, se Tillverka dina hattpinnar själv. Du kan även göra liknande hattpinnar i lera, t ex polymerlera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails