Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 29 maj 2012

Övrigt: Pärlkryssningar

George Town - Happy Cruises Ship "Gemini" 


Det finns pärlträffar av många slag, från små lokala sammankomster till stora pärlmässor som Bead & Button show eller Harrogate Bead Fair. För att inte nämna de svenska nationella träffarna som PUSS och Facett.STHLM. Ett lyxigt sätt att träffa andra pärlare och lära sig något nytt -- och samtidigt få en semester -- är pärlkryssningar, något som du framför allt finner i USA. Här är några exempel på kryssningar för pärlare och smyckesmakare.

Bead Cruise 2013 är den senaste av de årliga pärlkryssningar som arrangeras av smyckes- och pärlmakaren Heather Powers (Humblebeads). Resrutt och fartyg skiftar för varje år. 2013 utgår den veckolånga kryssningen från New Orleans med stopp i Mexiko, på Grand Cayman och Jamaica. Kryssningen inkluderar workshops, kurser, nattliga pärlsessioner, ett cocktailparty, välkomstgåvor, "door prizes", en pärlbasaar med mera. Varje år hålls också en designtävling där deltagarna ska använda pärlor från välkomstgåvan. Kurserna omfattar en mängd tekniker som pärlsömnad, trådarbete, pärlbroderi, metallarbete och trädda smycken med kända kursledare, som undervisat i flera länder. Kurserna hålls till sjöss, mellan stoppen.

För dig som gillar Swarovski så kanske Anchors away 2013 lockar. En åtta dagars kryssning med stopp i Mexiko, Belize och Honduras med workshops och kurser mellan stoppen. Kryssningen erbjuder två workshoppaket, ett kallat standard och ett kallat advanced, båda paketen omfattar kurser (fyra respektive två) med välkända namn, som även är ambassadörer för Create Your Style with Swarovski Elements. Du behöver inte ens ta med dig verktyg: allt finns på plats. Kryssningen kommer även att bjuda på bonusdemonstrationer, expertpanel, tips och idéer för bl a försäljning och presentation av nya produkter. Plus  en On Board Jewelry Making Challenge Contest och dagliga utlottningar.

Craft Cruises anordnar pyssel- och hobbykryssning även utanför den karibiska övärlden -- de har bl a besökt eller ska besöka Sverige, Kina, Italien och Ryssland. De har haft pärlkryssningar, men årets och kommande års kryssningar verkar främst fokusera på stickning. Mer om deras pärlkryssningar kan du läsa här.

Det finns även exempel på pysselkryssningar (craft cruises), som omfattar pärl- eller smyckesworkshops. Ett exempel är brittiska Create and Craft Cruise, en fyra nätters kryssning som gick av stapeln tidigare i maj. Pysslarna avseglade från Hull och besökte Amsterdam och Hamburg innan de återvände till England.


Foto: Roger Wollstadt [via Flickr.com], använt i enlighet med CC BY-SA 2.0

2 kommentarer:

  1. Låter härligt. Man kan ju alltid drömma...Kanske samla ihop några pärlvänner och åka på en billig "pärlkryssning" till Finland eller Balticum. Kanske finns det billiga pärlbutiker i Balticum eller Polen. Hm...tål att tänka på.

    SvaraRadera
  2. Tack Maneki för att du inspirerade mig till att ordna en pärlkryssning till Riga.Vi är åtta pärlvänner som brukar träffas då och då. Vi ska också stanna en natt på ett hotell där. Temat för kryssningen är hemligt men kommer att handla om seed beads. De tar minst plats. Kryssningen blir superbillig. Anonym

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails