Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 10 januari 2012

Projekt: Pärlade hörlurar



Plaströrspärlor (Nabbi, Hama etc) kan användas till mycket. Eftersom de är gjorda av relativt mjuk plast har de en speciell egenskap som gör att de kan användas till saker som andra pärlor inte passar till: de kan skäras upp.Genom att skära ett snitt i varje pärla kan de fästas om exempelvis sladdarna till mobilens hörlurar. Eller på andra tunna sladdar där kontakter etc gör att du inte kan trä på pärlorna på vanligt vis.

Instruktioner hittar du på Cut Out + Keep. Föredrar du att läsa på svenska så finns tekniken också tydligt beskriven i ord och bild på Craft and Creativity. Hur du snittar pärlorna och trär dem på t ex en sladd beskriver även jag här (sammanfattat i bildsviten nedan).




PS! Det finns även exempel på pärlade hörlurar att köpa färdiga. Se bilder hos exempelvis ChipChick (plastpärlor med ab-finish) och Craziest Gadgets (träpärlor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails