måndag 5 september 2011

Nyhet: Häng med i höstens färgtrenderHösten är här och med den en ny modesäsong med nya färgtrender. Här är några amerikanska tips för dig som är intresserad av färger och trender. Som vanligt består förstås modetrenderna av mer än enbart färgval, men vid det här laget har ni nog förstått att färger är det enda -- utanför pärlvärldens egna trender -- som jag har koll på i modeväg.


Color Report for Bead and Jewelry Designers. Fall/winter 2011
Margie Deeb har precis släppt sin senaste färgrapport för pärlare och smyckestillverkare. Den innehåller 40 olika färgpaletter skapade utifrån höstens färgtrender och inspirationsbilder på smycken. När du köper rapporten, som är i pdf-format, får du även 2008 års höstrapport på köpet.

Läs mer om rapporten här.


Pantone Fashion Color Trend Report Fall 2011
Du har väl inte missat Pantones presentation av höstens och vinterns färger, som liksom de flesta trendrapporter för modevärlden kom redan i början av året? Det har som vanligt blivit omskriven på flera pärlbloggar (sök t ex på bead blog pantone för att läsa mer), inte minst nu när höstsäsongen är runt hörnet, men vill du se på företagets egen presentation, klicka dig in här. Det är egentligen enbart färgerna för kvinnligt mode, det finns även en lite maskulinare variant för trendriktiga män här.

En "översättning" till swarovskinyanser hittar du bl a på FusionBeads blogg.
Mer trendspaning.
FMG presenterar inte bara Pantones rapporter utan gör även en egen trendspaning för de kommande säsongerna, se deras Color Forecast.

Swarovski Elements beskriver höstens och vinterns trender här. Deras produkter för denna höst -- de som presenterades vid den här tiden förra året -- hittar du en presentation av här.

Preciosas trendriktiga paletter, som baseras på Pantones rapporter, hittar du på deras hemsida. Preciosa Ornelas presentation finner du på denna sida.


Se även Färginspiration för mer färgrelaterade tips. Flera av de, som beskriver färgtrenderna kan även ge tips om andra aspekter av säsongens mode för kläder och smycken så som stilar, vilken typ av accessoarer som är inne osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails