Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 30 mars 2011

Projekt och mönster: Parfymmedaljonger

violmedaljong sidan och insida


Det finns en speciell typ av medaljonger, som har en fördjupning (se fotot ovan) speciellt gjord för att fyllas med fast parfym/cremeparfym. Jag nämnde den i Designa för alla sinnen -- där du även får andra tips på hur du kan använda dofter i smycken och pärlor/pärlarbeten -- men denna gång kan jag även ge ett par länktips för dig som vill tillverka parfymerade hängen själv.

Hos Go Make Me, Glamour & Grace, Inhabitat och Design*Sponge finner du en instruktioner till parfymmedaljonger, vilket omfattar så väl parfymrecept som designinstruktioner. Och köper du parfymmedaljonger från Brass Bouquet så kommer dessa med recept på fast parfym. Hos Shenet kan du även hitta flera olika parfymrecept på svenska.

Medaljongerna kan ha lite olika utformning. Den på fotot ovan har en öppen framsida (lock) av filigran för att doften ska kunna tränga ut hela tiden. Andra har en solid framsida vilket döljer -- och bevarar -- doften lite mer. Fördelen med filigranmedaljongerna är att den genombrutna metallen gör det lätt att fästa dekor på medaljongen. Vissa andra medaljonger med solid framsida har en liten ram runt kanten eller fördjupning i mitten där du kan fästa en bild (som hos Glamour & Grace) -- eller varför inte limma fast ett broderi eller liknande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails