tisdag 24 november 2009

Mönstertips: Klassiskt kristallarmband


Det finns många klassiska modeller och mönster inom pärlvärlden och detta är ett av dem, som du inte minst finner exempel på i franska och holländska pärlböcker. Ett enkelt armband i cross-weaving, som med fördel görs med glittriga kristallbicones eller fire-polished. Det görs vanligen som sagt till armband, men kan också användas i halsband och ringar. Väljer du att göra en ring så kan du göra den smidigare genom att sy motiven på ovansidan och sy med enbart seed beads på sidorna och undertill.

Instruktioner hittar du exempelvis hos Lily's Beads (notera att 2 mm metallpärlor används istället för seed beads) och en enkel skiss på arbetsgången har Estefania. Föredrar du att sy med en tråd, inte två, så har Around the Beading Table illustrerade steg-för-steginstruktioner till en sådan variant. Dessutom visas hur du gör ett bredare armband med ytterligare en rad "kryss". Ja, modellen kan även göras "treradig", som i ringarna hos Flot de Paris. Parts Club har en variant som blandar "kryss" med strass medan Beadjewelrymaking delar av kryssen/blommorna med stavpärlor -- två av den oändliga mängd variationer, som kan göras utifrån grundmodellen.


PS! Gillar du de här armbanden? Missa då inte mönstertipsen med "tennisarmband".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails