onsdag 4 maj 2016

Projekt: Läderarmband inspirerade av Rey


Idag är det Star Warsdagen, ett datum valt för att det på engelska (May the fourth) låter nästan som den klassiska frasen 'may the force (be with you)'. Star Wars har redan varit ett tema här på bloggen i vintras, då med fokus på ljussablar. Denna gången kommer inspirationen från den senaste filmen och det är något som kan tilltala även de som inte är Star Warsfans.

I The Force Awakens är tuffa tjejen Rey en av huvudpersonerna. Hon lever på en ökenplanet där strandades som barn, övergiven av sin familj, och där hon tar sig fram som skrotletare bland resterna av rymdskepp som utkämpade ett slag på planeten. En dag räddar hon en astromechdroid, som tillhör motståndsrörelsen, och stöter sedan på en avhoppad stormtrooper, Finn, något som förändrar hennes liv för alltid.*

Idag fokuserar vi dock inte så mycket på Reys berättelse som på hennes stil. Till hennes sandfärgade outfit hör ett läderarmband, som inspirerat både cosplayers och smyckestillverkare. Det finns några tutorials på nätet att utgå ifrån om du vill göra din egen variant. Ovan ser du en från Atelier Heidi. För en länk till mönstret, som kan laddas ned gratis, se videons beskrivning på YT. En enklare variant i ett stycke skinn finner du instruktioner till på DaWanda. Ytterligare en variant finner du hos This is ridiculous. Ett mönster finner du på detta forum.


* = beskrivning baserad på information på nätet. Jag har själv inte sett filmen. Har försökt hålla beskrivningen spoilerfri för den som planerar att se filmen i framtiden. Längre beskrivningar av Rey finner du på exempelvis Wookieepedia och Wikipedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails