onsdag 16 december 2015

Projekt: Smycken med ljussablar


Idag har den länge efterlängtade filmen Star Wars: The Force Awakens sverigepremiär så varför inte än en gång låta oss inspireras av en fandom? Det finns förstås många olika Star Wars-relaterade smyckesprojekt så här är fokus bara på ljussablar.

Det finns färdiga örhängen och halsbandshängen att köpa, inklusive självlysande varianter, men så klart kan man även göra egna. I princip finns det två alternativ bland DIY-arna på nätet: antingen köper man en leksaksljussabel från Lego och utgår från den eller så skapar man vapnet av pärlor och andra komponenter.

Hur du gör örhängen och hängen av Legos ljussablar finner du instruktioner till på Geeky Kool. Detta är ett snabbt och enkelt projekt som kräver få komponenter.

Du kan också skapa ljussablar "från grunden" med pärlor som i Creative Tiffanys tutorial. Se även kommentarerna där en medlem visar upp sina varianter, vilket inkluderar Darth Mauls dubbelbladade ljussabel (direktlänk till foto här). Vill du göra Kylo Rens trebladade ljussabel, som påminner om ett svärd med parerstång, finner du instruktioner till det här.

För tunna ljussablar, varför inte testa att använda långa stavpärlor istället för seed beads eller runda pärlor? Om du är lampworker kanske du t.o.m. har några passande glasstavar att använda istället för pärlor.PS! Inte i Star Wars fandom? Du kan läsa mer om ljussablarna på Wikipedia (svenska) och Star Wars officiella encyklopedi (engelska), inklusive information om vem som använder vilken färg. Kortversion: rött används av den onda sidan.
PPS! Star Wars firas varje år den fjärde maj (May the 4th, en ordvits på "May the force be with you"). Så är du lite sent ute för att uppmärksamma den nya filmen kanske du är ute i god tid för att fira  Star Warsdagen.

Foto: Geeky Kool (övre) respektive Bobmonkey07 (nedre) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails