måndag 16 november 2015

Projekt: Tvinnade armband


Ja, gissa vem som inte kan veckodagarna! Missade att schemalägga en bloggpost för i morse (vi skyller det på min brakförkylning, som bara nyss har släppt) så nu kommer det ett sprillans färskt inlägg istället.
En enkel teknik för läder-, mocka- och filtremmar: skär skåror i mitten och tvinna remmen. Det finns i princip två varianter av denna teknik. Antingen skär man flera korta skåror och trär remmen en gång genom varje skåra eller så skär man en lång skåra och trär igenom remmen flera gånger.

Instruktioner till läderarmband finner du hos Artbeads (som ligger bakom videon ovan). För tvåfärgade filtarmband/-halsband, se PurlSoho. Notera hur de senare använder dubbla lager filt för att skapa en tvåfärgad effekt medan man i läderarmbanden utnyttjar avvikfärgade kanter för att skapa extra effekt. Med färgade skinnremmar, som har en färg på ovansidan och en annan på undersidan, kan du skapa en liknande effekt som i filtarmbanden.Foto: PurlSoho


PS! Gillar du dessa projekt, se även Fläta med pärlöglor och Mystery braid i filt (mer mystery braid här).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails