Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 18 juni 2015

Teknik: Snabbare peyote






Peyote är en välanvänd och mångsidig sydd teknik och som med alla utbredda tekniker så finns det lite olika tricks och varianter att laborera med. En variant på vanlig flat peyote går ut på att man trär hela radens pärlor på en gång och sedan går tillbaka och fäster dem i föregående rad. Instruktioner kan du finna på Wild Sally Road. Instruktioner samt en diskussion om teknikens för- och nackdelar finner du hos Marion Jewels in Fiber. Hennes slutsats är att tekniken kanske är snabbare, men om man gör fel någonstans tar det längre tid att gå tillbaks och göra om. Gillar du dessutom rytmen i vanlig peyote -- ta upp en pärla, sy igenom, ta upp en pärla -- kan också den traditionella metoden vara att föredra. Men vill du som sagt ha en snabb metod och känner du dig säker på att inte göra misstag så kanske den är värd att testa. Vissa kan också tycka det är enklare att följa ett mönster om man kan trä en hel rad på en gång.


Foto: Wild Sally Road

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails