torsdag 23 april 2015

Projekt: Svarva ett armband av salt


Gårdagens blommor är inte enda exemplet på smycken tillverkade av förgängliga material. Smycken av tvål, is och kandisocker har tidigare nämnts här på bloggen. Oftast har materialet gjutits i formar eller fyllts i smyckeskomponenter, men Peter Brown ville testa något helt annorlunda -- han svarvade ett armband av en platta bergsalt!

Hur han gick till väga beskriver han på Instructables och i sin YT-video. Missa inte hans råd om städning efteråt: salt fräter på stål och andra metaller så rengör verktyg och utrymme noga direkt efter tillverkningen så inte saltdammet skadar dem. Tänk också på att det inte är ett evighetssmycke: det är 100 % salt och löser därför upp i vatten och andra vätskor. Mer ett spännande och annorlunda projekt för dig som vill tänka utanför ramen och testa på nya saker än något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails