söndag 20 juli 2014

Kultur: Issmycken


"Ohållbara" konstsmycken har tidigare varit ett tema på bloggen i exempelvis artikeln om Greetje van Helmonds smycken av sockerkristaller. En annan konstnär som arbetat med smyckestillverkning i obeständiga material är Katharina Ludwig, som skapat en kollektion av smycken -- halsband, örhängen, fingerringar -- som delvis består av is.

Ludwig beskriver sina smycken som "performative jewellery objects reflecting on ephemerality and transformation". När smyckena bärs smälter de av kroppsvärmen, efterlämnande endast stommarna av metall -- en kedja, ringstomme, örkrok -- och spåren av smältvattnet. Bilder på smyckena före, under och efter det att de smält hittar du på konstnärens hemsida.

Det är för övrigt inte enda gången som hon arbetat med obeständiga material. Hon har även gjort smycken (halsband och fingerringar) av tvål och i verket Temporary Jewellery så skapade hon halsband av vattenlösligt material, sötningsmedel och salt.


Foto: Katharina Ludwig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails