lördag 16 augusti 2014

Inspiration: Bead cores
Cindy Holsclaw (Bead Origami) berättade i våras om ett litet pärlexperiment hon påbörjat i blogginlägget Saving Leftover Beads, or Bead Cores. Idén kan beskrivas som ett mer strukturerat alternativ till pärlsoppor, inspirerat av vetenskapliga metoder.

Istället för att blanda överblivna pärlslattar från olika projekt i en påse så har hon hällt dem i ett rör. Eftersom varje projekt har sin blanding av färger (och pärlsorter) så bildas lager, vilka kan liknas vid de iskärnor (ice cores) som vetenskapsmän borrar i polarisen för att analysera klimatet för tusentals år sedan. Och på samma sätt kan Cindy analysera lagren av pärlor, som kan härledas till olika projekt hon arbetat med. Med sina bead cores kan hon gå tillbaka och se vilka färger och pärlor som inspirerade hennes vid en viss tidpunkt -- och rören kan även i sig bli vackra små konstverk.

Vill du inte göra stora eller långa rör som en loggbok eller konstverk så skulle du istället kunna göra en minivariant med miniatyrflaskor, som kan användas som halsbandshängen.


Foto: © Cindy Holsclaw/Bead Origami

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails