torsdag 17 juli 2014

Tillbehör: Snörstopp som reglerbart lås

Du kan ha sett det förr: tvåhåliga snörstopp av metall som lås på band- och snoddarmband. Om inte annat så om du följde länkarna i blogginlägget Armband av strass och band och kunde se projekt som detta.

I de pärlbutiker som har snörstopp kan de ibland vara svåra att finna då de kan ha olika namn. Som exempel kan nämnas att Beads Direct kallar sitt lås "spring toggle lock clasp with twin hole" medan Perles & Co helt enkelt kallar det "clasp for cord/ribbon". På svenska kallas de ofta snörstopp, men de kan även, som hos Paracord Shop, kallas snörlås.

I pärlbutiker har jag bara sett snörstopp/lås i metall, men i butiker som säljer sybehör, paracord/fallskärmslina etc kan du utöver metall även finna varianter av plast, som kan passa de som inte tål vissa metaller -- eller den som gillar de billigare plastvarianterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails