torsdag 10 april 2014

Noterat: Iced Enamels Relique


Iced Enamels är en relativt ny serie produkter för kallemaljering, som ingår i ICE Resin, Susan Lenart Kazmers märke av epoxiharts. I serien ingår medium och färger -- och det är just de färger som kallas Relique, som dagens tips handlar om.

Vid en första anblick verkar Iced Enamels bara vara en variant av scrapparnas embossingpulver (läs mer om embossing för smyckestillverkare här), men det som gör "systemet" värt att kika på är reliquepulvren, som har en läcker spräcklad färg, vilken är tänkt att efterlikna vissa typer av emalj. Du kan se de sju tillgängliga färgerna här.

Så hur skiljer sig Iced Enamels från vanligt embossingpulver, som du hittar i scrapbutikerna? Ärligt talat vet jag inte. Idag finns en mängd olika embossingpulver och en scrappare skulle säkert kunna föreslå även andra produkter som kan ge dig samma eller liknande resultat som Iced Enamels Relique. Tillverkaren säger att pulvren är speciellt framtagna för att fästa på metall. Utöver det handlar det mest om att kombinera embossingen med ett skyddande lager av epoxiharts, vilket skapar känslan av emalj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails