torsdag 6 mars 2014

Projekt: Virkade armband med stjärnmaskor
I virkning och stickning finns det många -- mer eller mindre ovanliga -- dekorativa tekniker och maskor att utforskar. Några passar bättre till smycken än andra. En typ som passar mycket bra i mjuka armband är de vackra stjärnmaskorna.

Så virkar du stjärnmaskor

Instruktioner till tekniken finner du på svenska hos bl a Drops Garnstudio (videon ovan samt skrivna instruktioner) och Virkpia. Videoinstruktioner finner du även hos Crochet Geek (se även bloggen). Bra bilder har About Crochet.

Armbandsprojekt

Nu när du behärskar tekniken är det dags att applicera den på ett projekt. Armband med lås/knäppning finner du i hos B.hooked crochet, Made with love och Michelle Kovach. En annorlunda variant på stjärnmaskvirkade armband -- jämfört med de tre föregående -- finner du i Star Stitch Bangle.

När vi ändå är inne på varma armband, varför då inte passa på att också tipsa om två mönster för pulsvärmare i stjärnmaskor? Virkpia har ett mönster på svenska här och My Crimson Clover säljer ett sött mönster på engelska (amerikansk terminologi) här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails