torsdag 20 mars 2014

Projekt: Dubbla hattpinnar

En hattpinne består normalt sett av en bit metalltråd med huvud (som kan vara av metall -- se denna genomgång -- eller ett annat material så som lampworkglas eller polymerlera), men så behöver inte alltid vara fallet. Ibland kan det vara praktiskt med en hattpinne som består av två metalltrådar -- lite som en påsklämma eller brads.

Hur du gör en enkel typ av dubbla hattpinnar kan du läsa i Melissa Memans artikel här. Där finns även tips på hur de används, t ex för att fästa platta, mittborrade pärlor och skivor. Bilder på dubbla hattpinnar i lampwork (ingen tutorial) samt instruktioner till hur du skapar smyckeskomponenter i lager-på-lager hittar du i Jen Camerons artikel här.PS! Begreppet dubbla hattpinnar används ibland även om "hattpinnar" med en kula (av metall eller glas) i varje ände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails