torsdag 28 november 2013

Jul: Ljusslinga med träpärlor


Snart är det advent och dags att ta fram alla juleljusen. Tidigare har bloggen främst tagit upp projekt för levande ljus i inlägg som Pärlade ljuslyktor med mera och Ljussläckare med pärlor. Den här gången ligger istället fokus på ljusslingor.


Idag kommer ännu ett projekt att lägga till listan med träpärleprojekt (se detta inlägg). Denna gång är det ett enkelt projekt från Monster Circus där en ljusslinga "altras" genom att träpärlor limmas fast på ljushållarna. Hon föredrar att använda sig av obehandlade pärlor, men det går förstås att måla dem först om du vill ha mer färg eller t ex lite glitter.

Tänk bara på att inte låta limmet rinna så du limmar fast de små glödlamporna om de är av sorten som är utbytbara. Idag är många ljusslingor gjorda med icke-utbytbara led-lampor, men det finns fortfarande ljusslingor med lösa glödlampor (som den hos Monster Circus) och det vore olyckligt att göra det svårt eller rent av omöjligt att byta ut trasiga lampor pga limläckage.


För ett annat pärlprojekt, som inkluderar en ljusslinga (eller kanske snarare en ljusgardin), se Manekis självlysande ljusslinga.


Foto: Monster Circus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails