torsdag 24 oktober 2013

Projekt: Pärlade lådhandtag
Mer heminredning! Enstaka pärlor som knoppar på lådor och kanske t o m en skåpslucka som här har du tidigare kunnat läsa om i Pärlor som lådknoppar, men man kan också göra lådhantag och även handtag för skåpsluckor med flera pärlor trädda på tråd.

Det är enklare att hitta bilder på hemmagjorda pärlade handtag än instruktioner. Som ren inspiration kommer därför först några bilder från Dosfamily (foto från en malmöfamilj vad jag förstår), Pynt, Dotty love och Tingelings.

Denna typ av pärlhandtag har även figurerat i Äntligen Hemma 2012. Instruktioner finner du i detta videoklipp. En annan variant där tråden är mer synlig och mindre metallpärlor används hittar du hos Happy Tree Life.

Ett alternativ till att trä pärlorna på ett starkt snöre som i de två exemplen ovan är att trä pärlorna på grov metalltråd. Detta hittar du instruktioner till hos bl a Sarah M. Dorsey Designs (hon använder även pärlhattar för fina avslut), Mariefriddle och Design Share. Notera att de två senare tvinnar ihop tråden på insidan av lådan, vilket kräver att de sedan fodras med t ex filt så att den ganska fula metalltråden döljs -- och ingen eller inget skadas av de hårda ändarna.


Handtagen kan även göras i miniformat för små pappbyråer och liknande (används inom altered art, decoupage, scrapping etc) som hos Pickled Paper Designs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails