torsdag 20 juni 2013

Manekis projekt: Kattlås
Här kommer ett litet snabbt tips för dig som vill piffa till ett enkelt klolås: fäst en knapp på det. Själva tillvägagångssättet är enkelt: innan du fäster karbinlåset på smycket så trär du en knapp med ögla på baksidan över låsets ögla. Sedan fäster du låset i smycket med en motring, vilket också håller knappen på plats (se bild nedan).
Det finns dock ett par saker att tänka på: Tekniken fungerar bäst med lite större lås och knappen måste ha en ögla stor nog att gå över låsets ögla. Motringen måste däremot vara så stor att knappen inte kan glida över den. Tänk också på att välja en knapp som inte helt täcker låset då det kan vara svårt att knäppa då. Låset lär inte stabilisera knappen helt (så till vida du inte testar med t ex ett togglelås istället) så var beredd på att den kan vicka något, men den ligger ändå rätt när du bär smycket då knappen vilar mot huden.


TIPS: Du kan också använda knappen som ett lås istället för som här enbart som utsmyckning. Det finns flera olika varianter på "knapplås", men det enklaste går ut på att du fäster låset i ena änden av smycket och gör en ögla stor nog att träs över knappen i den andra änden.

1 kommentar:

  1. Less is more.
    Ett smart sätt att sätta fast knappen med, som jag säkert kommer att använda mig av. Fiskskinnet ser perfekt ut tillsammans med kattknappen. Glad midsommar!

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails