fredag 31 maj 2013

Teknik: Stämplat lod

Can't Stop Making Things har instruktioner till en kul teknik för dig som gillar att stämpla. I korthet går tekniken ut på att hetta upp silverlod på en bit kopparplåt och pressa en gummistämpel i det varma lodet -- ungefär på samma sätt som man gör lacksigill, men med andra material och verktyg. Tekniken är praktisk: blir du inte nöjd med resultatet är det bara att hetta upp igen och börja om.

Richard Salley håller för övrigt kurser i denna typ av teknik (inklusive hur du etsar dina egna metallstämplar för ändamålet). Du kan se bilder på hans stämplade hängen bl a här. Klicka på respektive bild för förstoring.


(Mer idéer för att använda gummistämplar i smyckestillverkning finner du i gamla inlägget Gummistämplar på olika material samt på pinboardet Stamping and printing techniques.)


Foto: Can't Stop Making Things

1 kommentar:

  1. Det här ska jag testa. Så enkelt och vackert. Att det inte kostar så mycket är också en fördel.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails