onsdag 29 maj 2013

Teknik: Dölj klämpärlor -- 4 alternativ till klämpärlegömmorDet vanligaste sättet att dölja klämpärlor för att de är fula, riskerar rispa huden eller bara inte passar designen är idag troligtvis med klämpärlegömmor (följt av andra smyckesdelar som knutgömmor och t ex bead bandits). För den som inte vill använda sig av gömmorna eller vill ha ett alternativ när de tar slut så finns det andra metoder att använda sig av, vilka inte kräver speciella smyckesdelar utan enbart delar du troligtvis alltid har hemma. Vilket alternativ som passar bäst beror först och främst på designen.
1. Motringar
Motringar kan träs över klämpärlan, antingen på rad som hos Lorelei eller lätt hopflätade som hos Heather.

2. Spiraler
Ytterligare ett sätt att dölja klämpärlor är att skapa egna små spiraler av metalltråd, som träs över kämpärlorna. Instruktioner finns på Jewelry Making Journal.

3. Berlocker/pärldingel
Du kan också dölja klämpärlorna utan att täcka dem, t ex genom att fästa små berlocker eller pärlor på hattpinnar i öglan vid klämpärlan. Se Humblebeads (armbandet) för exempel.

4. Storhåliga pärlor
Det alternativ som främst liknar klämpärlegömmor är att helt enkelt trä en storhålig pärla över den färdigformade klämpärlan. Fungerar liksom spiraler främst när klämpärlorna träs först eller avslutar smycket. Lorelei har exempel på detta.


Instruktioner: klämpärlegömmor mm

Hur du använder klämpärlegömmor kan du för övrigt finna illustrerade steg-för-steginstruktioner till hos bl a Fusion Beads. Instruktioner till hur du använder Bead Bandits har bl a Rings & Things. Och sist men inte minst så har bl a FROSTnollåtta en guide till hur du använder knutgömmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails