tisdag 28 maj 2013

Projekt: Tema Doctor WhoTardis Bead SpriteDet är dags att nörda ner oss igen och denna gång är temat Doctor Who -- en sammanställning av smyckes- och pärlprojekt för vad amerikanerna kallar "whovians". Det finns flera kollektioner med officiella Doctor Who-smycken, t ex de här som skapades inför 50-årsjubileet i år, men det finns även mycket smycken skapade av fans -- bland de snyggaste är River Songs dagbok som medaljong och de minimalistiska tardishängena av swarovskikuber -- och så, vilket vi intresserar oss för, smyckestutorials och pärlprojekt.

 Smycken

Crafty Tardis har instruktioner till berlocker i form av en sonic screwdriver i miniatyr.

Instruktioner till en dalekbrosch i filt hittar du i Geek Craft-kolumnen på FaveCrafts.

Geekilicious har instruktioner till ringar i plast med ett par olika Doctor Who-relaterade motiv.

Mer flugor hittar du hos Flamin Waffles som har instruktioner till ett bowtie necklace.

Halsbandshänge i form av fotoberlock har entertainingmadness instruktioner till.

Föredrar du gamla Doctor Who så har Tyney instruktioner till Tom Bakers halsduk i polymerlera, som passar perfekt till arm- och fingerringar.

Ett minibokhänge på temat finner du hos Getting Crafty and Cultured in Los Angeles. Det är inte en direkt tutorial, men har en länk till hur du gör boken, många tips samt en mall för datorutskrivna sidor.

Berlockarmband är ofta ett bra sätt att skapa smycken från sin favoritserie eftersom man kan inkorporera en mängd symboler -- mer eller mindre lättförståeliga. Inga instruktioner, men väl inspiration till berlockarmband hittar du hos Jennie Ingram, som gjort armband på den nionde, tionde respektive elfte doktorns följeslagare.

Pärlarbeten

Kandi patterns finns många små Whorelaterade mönster, som passar till både smycken och andra pärlarbeten. Mönstren är ofta anpassade för sydda tekniker eller pärlplattor. Det finns även flera mönster till salu på Etsy. Mest korsstygn, men sådana kan även användas för korsstygnsbroderier med pärlor och till pärlplattor.

Vill du ha din egen TARDIS så har Kyoti mönster och instruktioner till en tredimensionell modell av plaströrspärlor (= Nabbi/Hama/Perler).

Hos Fandom in Stitches finns instruktioner till ett preyer leaf med pärlaccent (notera att projektet har spoilervarning för alla som ännu inte sett säsong 6, som BBC sände/sänder i Sverige i år).

Och till sist något som inte är pärlrelaterat, men ett fint korsstygnsmönster för iphoneskal hos The Zen of Making. Skulle även kunna användas som pärlmönster.


Foto: Red Herring [via Flickr.com], CC BY-NC-ND 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails