tisdag 21 maj 2013

Noterat: Snygga sidenband

Handfärgade äkta sidenband är ett vanligt inslag i handgjorda smycken. Ofta är banden flamfärgade eller brokfärgade, men det finns även band som fått lite mer spännande mönster. Ovan syns habotaiband från Quintessence Silk Art, som bl a handmålar band och ger dem en extra touch med stänk av lätt skimrande metallicfärg.

Banden på bilden är i färgerna Burgundy Wine Sparkle (vinröd med mörka guldstänk), Gold Rush (bruna nyanser med mörka guldstänk) och Sea Sparkle (aqua/blå med silverstänk).

Shauna Blake, kvinnan bakom Quintessence, målar även band i andra abstrakta mönster liksom vanliga flamfärgade band av olika sidenkvaliteter. Två lite somrigare exempel kan du se nedan: till vänter ett brokigt habotaiband och till höger ett mer klassiskt flamfärgat krusat "fairy ribbon".
3 kommentarer:

 1. Det är också roligt att färga olika sidenband själv eller måla på dem med sidenfärg. För länge sedan gjorde jag smycken med handmålade sidenmedaljonger, hängen, broscher, hårspännen m.m. Sidenmålning är inte på modet som hobby. Just därför kan det vara trevligt att ha t ex ett hänge som man målat själv som en detalj i ett smycke. Milka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sidenmålade smycken kan vara så fina! Vet du, jag råkar faktiskt ha en länk till ett enkelt smyckesprojekt med sidenmålning, men avvaktar tills jag hittat mer på samma tema -- något som dock inte är helt lätt för som du säger, det är inte superpopulärt just nu. T o m klurigt att hitta butiker som har ett bra utbud smyckesdelar för sidenmålning (t ex hängen med baksida och ram).

   Men det kan alltså dyka upp lite sidenmålningsprojekt i framtiden. Kanske efter att jag letat sidenmålningsböcker på bibblan eller nåt. Bok- och länktips med smyckesprojekt mottages gärna!

   Radera
 2. These silk ribbons are gorgeous. Thank you for your post.

  SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails