torsdag 14 mars 2013

Projekt: "Vävda" rolokedjearmband
Kedjor kan vävas samman på olika vis med metalltråd, pärlor, läderremmar, rattail med mera. Här är några exempel på en typ av "vävda" kedjearmband som använder sig av rolokedja/ärtlänk och lädersnören. Läder är det vanligaste, men du kan också använda dig av andra lite grövre snoddar, som t ex rattail, vilket du kan se ett färggrannt exempel på här. I just det exemplet vävs tråden bara en gång genom raderna av kedja. Vanligast är annars att korsa två trådändarna.

Instruktioner till armbanden finner du i videon ovan från Primitive Earth Beads and Chains, en video från Continental Bead Suppliers, hos Fusion Beads och  Legendary Beads News. De olika instruktörerna gör olika breda armband och varierar avsluten så det kan vara värt att titta på allas versionen för att se hur även grundtekniken kan varieras. Du behöver inte använda just ärtlänk/rolokedja, men för att bli snyggt kräver det en kedja som inte är platt (som pansarkedjor, figaro osv).

För en variant med strasskedja, som fått ett uppsving på sistone, se Shipwreck Beads blogg Loose Ends.

Det finns en variant på dessa armband där du väver genom alla kedjelänkar, antingen med en tråd, som  hos Baubles & Beads, eller två läderremmar som hos Continental Bead Suppliers (se även nedan).
För en annan typ av armband, som görs med denna typ av kedjor, se Jasseron. Liknande "vävda" armband med andra kedjor tipsas om här. För en sammanställning av blogginlägg om smyckesprojekt med kedjor, se detta blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails