fredag 30 november 2012

Projekt: Smycken med fingerborgar


Fingerborgar har en form, som gör dem lämpliga som smyckeskomponenter. De kan användas som pärlhattar/koner/ändavslut -- eller vändas upp-och-ned och användas som hängen att fylla med det ena eller andra. De kommer även i många sirliga och dekorerade varianter, som är smycken i sig själva.

Ibland används fingerborgar i miniatyrer som blomkrukor och s k thimble gardens, något som även inspirerat smyckestillverkare. Ett romantiskt och blommande fingerborgshalsband finner du i Thimble flower necklace (se även nederst på sidan för andras variationer av projektet). En annan variant med knappnålar finner du hos The Wind and The Sail samt, inspirerade av henne, hos Shaken Together och Quiver Full of Blessings. Den senare använder sig av metalltråd för att slippa borra i fingerborgen -- ett bra tips om man använder en gammal fingerborg, som kan ha visst värde.

Det enklaste fingerborghalsbandet, som du även kan använda som en grund för egna variationer, finner du hos Pots and Pins.

Fingerborgar kan med fördel användas som kåpor för eklektiska halsbandstofsar av t ex sariband, kedjor, pärlor etc. Diane Cook hade ett sådant projekt i Belle Armoire Jewelry spring 2011 (se länken för bild och köpinfo). För mer inspiration från liknande tofsar/hängen, googla thimble tasssel. En helt annan typ av "tofs" med länkade pärlor kan du se -- dock utan tutorial -- hos kimmykats.


För ännu mer inspiration, se t ex fingerborgssmycken på Etsy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails