torsdag 1 november 2012

Noterat: The Jewellery Nobel Prize

Nobelpriset har inspirerat till informella pris som på ett eller annat vis är relaterade till Nobelpriset. Ett exempel är SF-bokhandelns Nåbelpris. Ett annat är The Jewellery Nobel Prize, skapat av Sanna & Karin som bloggar på smyckeskonstsajten Klimt02. 2012 års "priser" i kemi, fysik, medicin, fred och litteratur kan du läsa om här.

Klimt02 är en sajt dedikerad till nutida smyckeskonst och smyckesdesigners från runt om i världen, bl a kan du finna flera svenska smyckeskonstnärer representerade på hemsidan. Är du intresserad av samtida design och konst inom smyckesområdet kan det vara en sajt värd att titta lite närmare på.

2 kommentarer:

  1. Är det kött? Ser ut som avkapade märgben.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte kikat närmare, men det skulle inte vara otroligt. Bland moderna smyckeskonstnärer finns det en del som gillar att antingen bara provocera eller vill få folk att tycka något är fint på håll och sedan äcklas eller rygga tillbaka när de går närmare och ser vilka material som använts. Smyckeskonst liksom annan samtida konst innehåller inte bara det vackra och inspirerande/intressanta utan också det knäppa och provocerande. Och det tråkiga och introverta.

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails