fredag 2 november 2012

Månadens pärlmix: November

Eftersom november är "min" månad var lila och koppar givna färger för månadens mix. För att skapa lite variation så byttes dock gröna favoritfärgerna mot mer turkos nyanser.

Cyclamen opal satin är en intressant färg från Swarovski. Normalt sett är den rosalila, en nyans som inte tilltalar alla som ogillar rosa, men när den får en satinfinish så blir den helt lila (förutom i motljus). Cassiopeia är en "specialare" i s k hurricaneglas, som består av tre olika nyanser i samma pärla: turkos/aqua, teal/grön och ametist. De olika färgerna framträder dock tydligare i den större storleken på daggers, som du kan se här (tyvärr är den storleken svår att få tag på och finns inte längre hos grossisten som lanserat dem).

Old rose ox är en typ av kopparplätering, som påminner om -- men inte är helt identisk med -- "antikkoppar". I fotot nedan har metallen bytts mot matte metallic copper glaspärlor.

Mixen fungerar även utan koppar och kan då mixas med metalldelar i silverfärg och svartoxiderat/gunmetal likväl som kopparfärg. Nedan syns en bonuspalett där kopparn bytts mot samma seeds som i fotot ovan.
4 kommentarer:

 1. Hej Skorpionen! Vilka härliga färger. Cyklamen opal satin hör till mina favoriter. Otroligt vackert tillsammans cassiopeia, luster steel blue lined och koppar! Kanske den vackraste mixen hittills??? Oxen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Cyclamen opal satin är en så fin färg och jag hade tänkt göra en mix med den i flera månader. Testade flera olika färgkombinationer, men fastnade till slut för den här.

   Radera
 2. Härligt! Intressant färgmix och själva pärlorna är också vackra. Tycker särskilt om kombinationen med kopparblommorna. Milka

  SvaraRadera
 3. Vilken Intressant kombination av cyklamenfärg och blå toner, i stället för grönt, som du också skriver. Det här skulle jag inte ha kommit på själv att testa. Koppar är vackert till. Anna

  SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails