tisdag 18 september 2012

Tidsfördriv: Jewelry haiku generator

Haiku är troligtvis det mest kända japanska versmåttet i västvärlden. Ett kondenserat sådant med en enkel men ändå svår form eftersom den är så begränsad. Den skenbara enkelheten och tydliga begränsningen har lockat många till haikun, antingen som läsare eller som diktare. Formen har också på senare år visat sig passa bra på Twitter, vars begränsning av längden på tweets suttit som handen i handsken för haikudiktare.

På Rio Grandes blogg, The Studio, kan du finna Jewelry haiku generator där du kan slumpa fram dikter, de flesta i modern haiku, på temat smyckestillverkning och smycken. Kvaliteten varierar, men några är riktigt läsvärda. En hel del har en humoristisk knorr.


Har du skrivit en haiku om ditt pärlande/smyckestillverkande? Eller kanske Rio Grandes generator fick dig att fundera på det?Vill du lära dig mer om hur du skriver haikudikter (på svenska) så finns det mer information på t ex Haikurymden, Svenska Haikusällskapet och Fri Haiku.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails