Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 1 maj 2012

Noterat: Art Jewelry magazine vill se baksidan

Blue and brown dagger flower


Baksidan är i många sammanhang något som försummas eller döljs, något mindre viktigt eller mindre attraktivt än framsidan. Den kan också vara kontroversiell, som i broderi: hur viktigt är det med en prydlig baksida och är det ok att vända på ett lapptäcke eller broderi för att syna den? Baksidan på ett smycke är på många sätt lika viktig som framsidan -- inte minst för att den ofta ligger mot huden. Och det är just baksidan på ditt smycke som Art Jewelry vill se. Så här skriver de i det senaste nyhetsbrevet:

Show off your backs!

Just because it's not going to show, doesn't mean it's not important. Do you spend as much time on the back of your pieces as you do on the fronts? Do you add little details for the enjoyment of your wearers? Or do you construct each piece so that the back actually contributes to how that piece is viewed from the front?

We're looking for creative approaches to the parts of jewelry pieces that don't normally show -- the back of a pin or pendant, or the underside of an interior ring band. Send us your photos, and you may end up in print!

Send submissions to submissions@artjewelrymag.com with the subject line "Back of Piece."

Du kan även läsa hela nyhetsbrevet (och börja prenumerera på det) här.

Inspiration

Detta "call for submissions" kan också fungera som inspiration, även om du inte själv har något att skicka in eller ens har möjlighet att läsa en framtida artikel i ämnet. Hur ofta tänker du själv på ett smyckes baksida i de fall det finns en tydlig sådan? Utnyttjar du den för att göra vändbara smycken eller signera dina verk? Eller gör du dem festliga även om det bara är bäraren som kommer att se det? Ja, varför inte utnyttja det för en hemlig inskription eller gömma enbart för smyckesägaren att se? Tänker du mycket på detaljer som att där inte ska finnas metalltrådsändar (göm dem på framsidan om det går!) och vassa kanter som kan irritera huden på bäraren? Tänker du på att göra baksidan snygg och proper för att ge ett helgjutet intryck av smyckes kvalitet och din hantverksskicklighet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails