Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 6 mars 2012

Teknik: Fusion Knotting



Gillade du Suzan Millodots keltiska knutar och/eller kinesiska knutar så kanske J. D. Lenzens fusion knots är något för dig. Fusion knots är hans namn på nya knutar, som blandar olika knutar och knyttekniker i en och samma knut. Bland dessa dekorativa knutar finns många som passar till smycken.

På Lenzens hemsida Fusionknots.com hittar du länkar till en mängd gratisvideor (downloads -- vi du se dem direkt gör du det via hans YouTubekanal Tying It All Together), bildgalleri samt en presentation av hans bok Decorative Fusion Knots, som omfattar både "historiska" och nya knutar.

Ovan ser du en av de runt 200 videor han har på YouTube. Den visar hur du gör en olias knot, som passar bra till halsband.


Fotnot: Flera knutar från Lenzens och Millodots böcker -- samt ytterligare några makraméknutar och kinesiska knutar -- beskrivs på Free-Macrame-Patterns.com.

*

För fler knutar och flätor, t ex makramé och kumihimo, se den tematiska innehållsförteckningen.

1 kommentar:

  1. Jag hör till dem som aldrig riktigt lyckats få till vackra knutar. Utom de enklaste . Problem med 3D-seendet? Förhoppningsvis kan det här tipset med alla videon kan hjälpa mig att komma igång.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails