Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 20 mars 2012

Projekt: Hunger games-inspirerade smyckesprojekt

The Hunger Games



Snart är det premiär för filmen baserad på Suzanne Collins mycket populära trilogi av ungdomsböcker, som utspelar sig i en -- inte minst för ungdomar -- grym postapokalyptisk värld, The Hunger Games (Sv. Hungerspelen). Vad passar därför bättre än att tipsa om smyckesprojekt, inspirerade av denna science fictionsvit? Med lite tur kanske du t o m hinner skapa något i tid till världspremiären 23 mars.

 Det finns färdiga smycken att köpa (som det på bilden ovan), men du kan även göra dina egna repliker av mockingjayemblemet ovan. Här kan du få en beskrivning av hur Imperfectlin skapade sin version. En annan version finner du instruktioner till hos Hunger Games Crafts.

Hunger Games Lessons kan du lära dig att göra bildsmycken/fotoberlocker på temat. Happy Hour Projects visar hur du gör ett halsband med utdrag från boken. Och ett armbandsprojekt med bilder från bokomslagen finns här. Ytterligare några smyckesprojekt har The Heart of a Painter.

Även på Artbeads blogg kan du finna ett halsband -- och de utlovar fler inspirationsprojekt på temat.


Ytterligare smycksinspiration finner du hos The Beading Gem's Journal.


Foto: Kendra Miller, använt i enlighet med CC BY-ND 2.0

1 kommentar:

  1. Det ska bli intressant att se om böckerna och filmen skapar en lika populär och bestående smyckestrend som de kända vampyrböckerna.Ungdomarna ser ofta framtiden som en dystopi. Vi äldre hade vår skräck för kärnvapen. Då skapades en antikärnkraftsymbol som hela världen känner till. Den har verkligen stått sig som en detalj som passar till olika slags smycken.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails