Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 23 januari 2012

Nyhet: Drakens år

 

Enligt den kinesiska kalendern går vi nu (23 januari) in i drakens år -- eller mer precist vattendrakens -- ett år som enligt den österländska astrologin bådar mycket gott. I Kina lär många vilja föda sina barn detta år då det innebär att de kommer att bli framgångsrika.

Det är passande med bilden ovan eftersom draken associeras med våren och det kinesiska nyåret är en vårfestival. Mer om zodiakdjuren och kinesisk astrologi kan du läsa i I oxens år -- lyckodjuren och den kinesiska zodiaken. Du kan också läsa Fire Mountain Gems artikel.

Om du vill fira året med att skapa med drakar så hittar du hittar du drakmönster och -projekt i Fladdermöss och drakar. Se även Shoppingtips för drakälskaren för exempel på pärlor, hängen, lås och andra smyckesdelar med drakmotiv (notera dock att texten har några år på nacken så vissa produkter kanske inte längre finns i butikerna medan nya tillkommit).

Tips på några projekt, som inte finns med i ovanstående länk är:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails