Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 14 december 2011

Projekt: Egentillverkade godishalsband



Jul är lika med godis så därför passar det kanske att tipsa om några fler "barnsliga" smyckesprojekt vid den här tiden.

Godishalsband är en kul grej för barn, både att få och att göra själv. Det finns färdiga godishalsband att köpa i butik liksom hela smyckeskit med godispärlor (läs mer om det här), men du kan också göra halsband av många andra typer av godisbitar för mer personligare -- och godare -- ätbara smycken. Det finns flera sätt att göra halsband -- och vissa av dem kan till och med se vuxna och sofistikerade ut.

Ett enkelt sätt att göra godissmycken är att använda sig av individuellt förpackade godisbitar som t ex dumlekolor eller en påse Twist. Bitarna kan häftas, limmas eller knytas fast i varandra tills lagom längd uppnås (om det är långt nog att träs över huvudet behövs inga lås). Instruktioner hittar du hos exempelvis Martha Stewart.

Ett annat alternativ är att lägga godisbitar på rad och vira in dem i plastfolie eller cellofan och sedan knyta ett snöre eller band mellan varje "pärla", se Carolyn's Homework och All Star Activities.

Tredje alternativet är att trä godis på tråd (t ex ett starkt bomullssnöre av det slag som används till stekar eller resårsnöre, som gör det lätt att trä halsbandet över huvudet utan lås). För ett helt igenom ätbart halsband, använd godissnören. Du kan använda godisbitar med hål i eller så gör du hålen själv med exempelvis en grov nål eller strumpsticka. Littlephant har flera exempel. För ett sofistikerat och mer arbetat halsband, se I Heart Nap Time, som trär tuggummikulor på band och även piffar till designen med en blomma. One Charming Party har också söta tuggummihalsband med rosa band och rosetter.


Du kan också göra smyckeskit att ge bort som present. Hur du förbereder (gör hål i godisbitarna) och presenterar ett sådant kit beskrivs hos Paper and Cake.

eHow tipsas om att du kan göra personliga godissmycken genom att skriva barnets namn, bokstav för bokstav, med karamellfärg på platta godisbitar du trätt upp.

Du kan även göra som på Cut Out + Keep och fläta färggranna plastarmband med en godis fastsatt som hänge/berlock.


Se även Ätbara pärlhalsband av kakor samt "Ohållbara" smycken av Greetje van Helmond, som handlar om smycken gjorda av sockerkristaller.

Foto © Carolyn's Homework.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails