tisdag 13 september 2011

Projekt: Skapa omaka örhängenTips för att designa asymmetriska smycken har tidigare nämnts i inspirationsinlägget Asymmetrisk design. Där var det främst halsband och armband som stod i fokus, men sedan asymmetriska, omaka örhängen blivit populära i USA så har det poppat upp fler tips på hur du skapar sådana. Till skillnad från ett halsband, som hänger ihop så är ett par örhängen skilda åt, vilket skapar lite annorlunda förutsättningar. Här gäller det att skapa två olika örhängen i olika design och med olika komponenter, som ändå känns som en helhet när de bärs. Ibland är det bara de små detaljerna som gör designen asymmetrisk -- t ex pärlorna ena örhänget monteras i motsatt ordning mot hur de länkats i det andra örhänget -- medan det vid andra tillfället kan vara större skillnader i t ex form och material.

Vad du bör tänka på när du ska få till balansen mellan asymmetri och harmonisk helhet tipsas om i How to Design Asymmetrical Earrings och Add some Zing to Your Earrings: Make Mismatched Earring Designs. Missa inte heller de allmänna tipsen i inlägget, som nämdes i början. Ett smyckesprojekt på temat kan du hitta på YouTube.


Foto:Ginger Lily Designs, här använt i enlighet med CC BY-NC-ND 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails