måndag 19 september 2011

Projekt: Miniterrarium som halsband

mini terrarium necklace


Det är inte särskilt svårt att göra små "miniatyrväxthus" med lite mossa eller härdiga växter som suckulenter eller kaktusar i en liten glasflaska eller liknande. Jag är nog inte det enda barn som gjort det en gång i tiden. Men denna idé kan tas ett steg längre -- eller vad sägs som bärbara "växthus" med levande växter? För ett eller två år sedan var det en ganska stor trend på sajter som Etsy, men det kan fortfarande vara av intresse för den som gillar lite annorlunda smycken.

På Ornamenteas hemsida kan du lära dig att göra ett Portable Terrarium Necklace. Se även Abigail's Craft How-To och Betty's Fantasy Land.

Korken gör att fukt cirkulerar i systemet, var uppmärksam på att ditt halsband kan behöva en droppe vatten då och då. När det inte används bör det förvaras på en ljus plats, men inte i direkt solljus. Vissa blandar i lite aktivt kol i jorden eller sanden för att motverka luktproblem.Vill du inte använda dig av levande växter, som trots allt kräver skötsel och dör efter en tid? Många gör också smycken med konstgjort material, ofta miniatyrer som annars är tänkta till exempelvis miljöer för modelljärnvägar. Ytterligare ett alternativ är att använda torkat växtmaterial som minirosknoppar eller vitmossa. Då kombinerar man naturromantik med material som inte kräver tillsyn och håller länge.

För mer smycken av levande blommor, se Äkta blomstersmycken och Väv smycken med riktiga blommor. Torkade blommor används bl a i Väldoftande pärlor.


Foto: Ohhgroovy (Nicole), använt i enlighet med CC BY-NC-SA 2.0

1 kommentar:

  1. What a cute little bottle. I cannot understand the text but I love this necklace:-)

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails