Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 20 maj 2011

Teknik: Prägla läder med filigran och andra smyckesdelar

Vintajs blogg kan du lära dig att prägla mönster i läder med hjälp av filigrandelar, tunna mässingberlocker etc. Deras tutorial visar steg för steg hur du präglar lädret med hjälp av en Sissix Big Shot (BigKick och Vagabond fungerar också). Detta är en typ av press/vals, som oftast används i scrapbooking, korttillverkning och andra typer av papperspyssel. I princip skulle du kunna använda något annat för att applicera tillräckligt med tryck på lädret. Några smyckestillverkare kanske t o m har tillgång till en vals av den typ som används inom ädelsmide.

Vintaj har för övrigt också tipsat om hur du kan använda Sissix och liknande verktyg också för att prägla metall -- läs mer om det här. Som nämns där kan samma teknik användas på lera.


PS! Se även gårdagens post Punsa på läder för fler tips kring läderarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails