Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 13 april 2011

Pärlsort: Toho SuperNova Hybrids


Toho SuperNova Hybrids -- eller bara Toho hybrids som de ofta kallas -- är en populär pärlsort, som skapat ha-begär hos många. Grunden är seed beads, triangles, magatamas, cubes och stavpärlor från japanska kvalitetsmärket Toho. Dessa pärlor har på beställning av amerikanska företaget Styarman Inc sedan fått ytfinishar applicerade i Tjeckien, ett annat framstående land inom tillverkning av glaspärlor. På samma sätt som t ex Swarovskis pärlor och kristallstenar ibland skickas iväg av grossisten för att få s k custom coatings.

Färgerna matchar många av de vanligaste finisharna på fire-polished och andra tjeckiska pärlor och kan därför med fördel användas tillsammans med dem. Det finns även tjeckiska seed beads i liknande finishar, men eftersom dessa har en lite annorlunda form och storlek finns det ändå ett stort sug efter japanska pärlor med tjeckiska yteffekter.

Liksom med många (kvalitets)rocaillepärlor varierar priset stort beroende på vilken finish pärlan har. Toho hybrids är inte de billigaste pärlorna du kan köpa, men priserna varierar som sagt stort -- apollo gold som syns på två av pärlorna ovan är bland de dyraste -- och färgerna gör att det kan vara värt att unna sig en lite påse någon gång. Eftersom upplagan är begränsad och pärlorna tar lite längre tid än normalt att tillverka (pga transporterna) så är det inte alltid helt enkelt att få tag i alla färger och former som konsument.

Du kan läsa mer om hybrids och se en färgkarta över alla tillgängliga former och finishar på Starmans hemsida Czechbeads.com.

1 kommentar:

  1. Ja, det är så lätt att få sug efter dessa underbart vackra små ting. Ha-begäret väcks, och så förköper man sig gång på gång....

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails