Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 14 januari 2011

Teknik: Fiskbensflätade armband






Armband kan flätas och vävas på många vis. Här flätas två trådar över två kalvar, vilket ger ett resultat som ser i princip likadant ut som vid needle-weaving/finger-weaving, men istället för att väva en tråd i en åtta runt de två kalvarna så flätar/väver du här med två trådändar samtidigt. Normalt sett flätas inte fiskbensflätor med kalvar, men eftersom det ändå är den bästa beskrivning av tekniken så används den här.

Instruktioner till tekniken/armbanden finner du hos bl a Creativ Company, Lima Beads och Between the lines. Som du ser kan många olika material användas även om läder- och mockasnören är bland de populäraste. Armbanden blir fina både med och utan pärlor eller sliders. För instruktioner till armband med två olikfärgade trådar, se I Spy DIY.

 Du kan även fästa pärlor på kalvtrådarna och fläta emellan dem, vilket du får steg-för-steginstruktioner till hos Free Macrame Patterns.

Tekniken kan även kombineras med andra väv- och flättekniker, vilket du finner exempel på och instruktioner till hos The Bead Shop. Se även detta projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails