Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 15 februari 2011

Nyhet: Swarovskinytt för våren/sommaren 2012


Swarovski Elements har presenterat sina innovationer för vår-/sommarsäsongen 2012 och även för den som inte är förtjust i kristall är lanseringarna som vanligt spännande, av intresse för såväl färgfantaster som trendspanare i pärlvärlden.

Vilka är då de nya, spännande färgerna och formerna som Swarovski spår kommer att vara heta nästa år? De talar om nya produkter som reflekterar samhället just nu och "speak of a collective quest for personal fulfillment, simplicity and a closer connection with nature". Romantisk estetik, organiska former, varma jordfärger och sofistikation i asymmetriska former är några av ledorden. Mjuka, feminina färger blandas med en hyllning till naturens skönhet och styrka. Klassiska former blir moderna genom nya, asymmetriska slipningar som ger känslan av futuristisk sofistikering. Det maskulina möter det feminina för former som attraherar både män och kvinnor. (Ja, även män får glittra nu enligt Swarovski.)

Ser vi till färgnyheterna så finner vi på kristall Topaz Blend (ej på bild), Amethyst Blend, Chrysolite Opal och Crystal Bronze Shade. Topaz Blend är en varm, brun ton som är graderad, det vill säga den går från ljus till mörk. Samma typ av graderade ton finner du i vackert lila Amethyst Blend. Crysolite Opal är, som namnet antyder, en ljus mintgrön opalin nyans. Somrig, sval, romantisk, feminin. Bronze Shade, slutligen, är en effekt på ofärgad kristall. Liksom närmast föregående säsonger satsar man på en metallicfinish, denna gång i en sofistikerad, sval bronston.

På Swarovski Elements pärlimitationer (crystal pearls) är den senaste färgen Vintage Gold Pearl, ännu en ton bland de guld- och bronsfärger de tagit fram de senaste säsongerna. En klassisk pärlfärg med viss patina, som hänger ihop med ett fortsatt intresse för vintagetrenden i smycken.


Formmässigt så är det inte minst fokus på hjärtan. Hyllade indiska designern Manish Arora har formgivit inte mindre än fem nya hjärtan under rubriken Love Story for the Heart. Här finns både asymmetriska och bulliga symmetriska hjärtan -- ja, även ett brustet hjärta. Några av dem ser du ovan, här i nya effekten Astral Pink (en färgad finish på ofärgad kristall).

Det finns flera andra nya former också, bl a på flatbacks som även inkluderar små cabochoner i pärlimitation. Av speciellt intresse för pärlare är kanske de storhåliga kristallpärlorna, som är framtagna för att passa de populära ormlänksarmbanden (Pandora, Blog m fl). Pärlorna går under beteckningen Becharmed beads.


För mer information om de senaste nyheterna, se Swarovski Elements hemsida. Företagets trendspaning för kommande vår- och sommarsäsong presenteras här. Produktnyheterna har även publicerats hos många andra säljare, bl a på Artbeads blogg och hos E. H. Ashley.


Foto © Swarovski AG, här använda med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails