Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 8 december 2010

Nyhet: Interaktiv e-tidskrift från Interweave

Handcrafted Jewelry heter en specialtidskrift från Interweave, som kanske är mest kända som utgivarna av Beadwork, Stringing, Jewelry Artist/Lapidary Journal och Step by Step Wire Jewelry. Handcrafted Jewelry, som hittills kommit ut med två nummer (2009 och 2010), fokuserade på det ökade intresset för smyckestillverkning i s k mixed media, vilket bl a innebär att arbeta med epoxiharts, collage, lera med mera. Nu har Handcrafted Jewelry Studio släppts och medan inriktning är den samma som på papperstidningen så är formatet annorlunda.

Handcrafted Jewelry Studio är ett s k e-mag, alltså en digital tidskrift. Det finns redan exempel på papperstidningar, som även ges ut i e-format (Bead, Beads Etc, Bead Trends), men denna tidskrift skiljer sig genom att det inte bara är en digitaliserad version av papperstidningen utan detta är en separat utgåva. Det nya formatet utnyttjas genom att versionen innehåller videosekvenser, inzoomingsbara foton, bildspel, nedladdningsbara shoppinglistor och hyperlänkar. Med andra ord finns här ett fokus på e-formatets interaktiva möjligheter.

Handcrafted Jewelry Studio kan köpas från Interweaves webbutik där den erbjuds i versioner för PC eller Mac. Klicka på någon av versionerna för att se en videosnutt samt förhandstitt på e-tidskriften. Du kan också läsa mer om den på Beading Daily.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails