Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 15 oktober 2010

Mönstertips: Scale flowers


Scales är "fjäll" av metall som kan användas i chain maille, vilket jag berättat om här. De görs bl a av anodiserad aluminium i dess karaktäristiskt klara färger. På grund av färgerna är det kanske föga förvånande att flera personer började utveckla blommor genom att länka samman scales med metallringar. Oftast görs de med fem eller sex "kronblad". Nedan finns instruktioner till ett par fembladiga blommor.

Den förste person som gjorde en scale flower var troligen Lorenzo, alias Eric Matwe. Det är hans första originalblomma som syns på fotot ovan. Instruktioner för en fembladig blomma baserad på Lorenzos finner du på M.A.I.L. Liknande blommor kan göras med exempelvis sex eller åtta kronblad istället för enbart fem.

The Ring Lord, en kanadensisk specialist på chainmailmaterial, säljer instruktioner och kit till en annan variant av fembladiga blommor. Kiten, som finns i två olika storlekar i anodiserad aluminium eller en storlek i sterling silver, finner du här medan instruktionerna finns på denna sida.


Fotot är lånat från Maille Artisans hemsida i enlighet med Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Canada License, som Lorenzos blommönster är licensierat under. Bilden är beskuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails