Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 29 mars 2010

Pärltillverkning: Färga glass pearls

I inlägget Färga dina egna sötvattenspärlor har du fått tips och länkar som handlar om att färga sina egna sötisar, men det är inte bara den typen av "äkta" pärlor som kan färgas in hemma: du kan även färga vissa pärlimitationer.

I ett avsnitt av Martha Stewart tipsades om hur du kunde färga vita s k glass pearls med RIT dye för att få precis den nyans på pärlan, som passar smycket. Lite mer information om hållbarheten på de färgade pärlorna samt exempel på hur pärlans slutliga nyans beror på tiden i färgbadet kan du läsa här. Där finns även ett exempel på halsband gjort med färgade sötvattenspärlor.


Fotnot: RIT är en typ av färgmedel som ofta förekommer i amerikanska pyssel- och hobbyprojekt, men jag vet inte hur lätt det är att få tag på just det märket i Sverige. RIT kan användas på fiber som bomull, silke, acetat, rayon och linne (men inte polyester) samt andra material som skor, papper, trä, plast, fjädrar osv. Fråga i butiken, om du är osäker på vilka andra färger som kan tänkas fungera. Färgpulver för tyg finner du i tygaffärer samt vissa hobbybutiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails