Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 12 oktober 2009

Noterat: Vackra etsade stenpärlor


Finns det något finare än matta, etsade pärlor? Det är kanske framförallt glas som frostas, men även stenpärlor kan etsas för att få en matt yta. Många gånger används processen också för att skapa mönster på stenen. Det är för övrigt ingen ny teknik -- du kan läsa mer om dess historia på The Bead Site.

Beads Direct har några fina fokalpärlor i en modern design, som jag direkt föll för. Kolla in dem här.

Men de är inte de enda. På Etsy har bl a ParadoxMoxie en tjusig pärla med drak- och fenixmotiv. Inte minst något för drakälskaren. Liknande drakpärlor kan du även finna hos andra säljare på sajter som eBay och Etsy. Snygga är även dessa spiralmönstrade pärlor. Och Suzahlsa Design säljer spännande ruffiga etsade agatpärlor med cremefärgade mönster i flera former liksom enfärgade matta agatpärlor (se fotot ovan).

Vill du ha något unikare -- och dyrare -- än kinesiska stenpärlor så fann jag nyligen en intressant säljare: Nikki Blanchard (The Moontide Workshop). Hennes pärlor är mönsteretsade/sandblästrade med motiv från naturen: fjärilar, blad, blommor, en älva. Du finner dem alla här. Fler pärlor från Nikki finner du hos Beadin' Path.

Vilket för oss till en annan amerikansk källa till spännande sandblästrade stenar: Riverstone Bead Company, som skapar mönster på stenar från Lake Michigans stränder. Det finns inte mindre än 30 olika mönster att välja mellan, inte minst naturmotiv, vilket självklart inkluderar en katt. Stenarnas storlek, färg och form varierar, men de tar emot önskemål från de som söker något speciellt.


PS! Hur etsar man sten om man inte sandblästrar? Etsvätskor och -krämer för glas lär även fungera på stenpärlor. I USA är EtchAll ett populärt alternativ (kolla i scrapbookingbutiker för svenska leverantörer) och i sin bok Custom Cool Jewelry använder Melinda Barta klistermärken för att skapa motiv.

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails