fredag 14 augusti 2009

Tillbehör: Halvädelstenschips utan hål


Som jag redan nämnt i Chipstips kan du köpa halvädelstenschips utan hål. I princip är de besläktade med de trumlade stenar du kan köpa exempelvis i new agebutiker eller på stenmässor, slipade och polerade men med sin naturliga form i behåll. Ibland kallas de helt enkelt "chips without holes" (HHH), men de kan även säljas som crushed stone (Rio Grande), undrilled mini-chips (FMG) eller liknande. Storleken på chipsen kan variera precis som med chipspärlorna.

Vad kan stenarna då användas till? De kan limmas fast på exempelvis smyckesdelar som halsbandshängen eller, som HHH Enterprises tipsar om, på bältesspännen. Chipsen kan också användas i s k crushed stone/chips inlay, en mer tålamodskrävande teknik som du kan läsa om hos Rio Grande (pdf-fil). Bakgrunden till tekniken nämns i denna fourmstråd, som också tipsar om en bok i ämnet.


Skulle du inte hitta chips utan hål går det som nödlösning oftast bra att använda chipspärlor istället, även om hålen på dessa kan vara iögonfallande. En annan typ av oborrade "chips" du kan hitta är den krossade dekorsten/dekorglas som används i vaser och andra blomsterarrangemang. Dock är de inte alltid trumlade, vilket gör att de kan att vassa kanter som inte lämpar sig till smycken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails