onsdag 5 augusti 2009

Teknik: Zulu Flowerette Chain
Flowerette chain är en av de tekniker, inspirerade av zuluafrikanska pärlarbeten, som Diane Fitzgerald skrivit instruktioner till. Enligt henne är detta en favorit bland zuluteknikerna hon undervisar i och det är kanske inte så svårt att förstå. Både för den vackra effekten som picoterna skapar och för det lite annorlunda sättet att sy.

Gratistutorial hittar du på Beading Daily och på Diane Fitzgeralds egen hemsida hittar du en variant gjord med swarovskipärlor, som du kan köpa instruktioner till ("Zulu meets Swarovski"). Tekniken beskrivs även i hennes bok Zulu-Inspired Beadwork.

Du behöver inte använda småpärlor mellan "blommorna" -- jämför armbandet näst längst ned på denna sida. Och gillar du flowerette chain så kanske även franska De la Terre a la Lune är av intresse för dig, halsbandet som jag också nämnt i inlägget om Anemone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails