onsdag 12 augusti 2009

Mönstertips: Pärlor som "tassar" på en askPärlor kan användas till oerhört mycket, även om många pärlare främst använder dem till smycken. De kan användas till allt från dekoration i en glasskål/vas till miniatyrvaser i ett dockhus -- och allt där emellan.

Jag råkade snubbla över bloggen Capture the moment, som hade ytterligare ett sätt att använda pärlor. I projektet Introducing Mother så tillverkas en personlig smyckesask av en metalllåda. För att göra den tjusigare så förses den med "tassar", vilket tillverkas av rondellformade glaspärlor och mellanpärlor av metall på hattpinnar. Enkelt och elegant. Se även Cheeky Magpie för något enklare "pärltassar".

En enkel variant är att helt sonika limma fast träpärlor under asken så som görs hos bl a Jacquard. Se även Black Frangipani som limmar ihop två pärlor för varje tass.

En annan variant på samma tema, men där pärlhattar/metallblommor används istället för runda eller rondellformade pärlor, hittar du en bild på i högerkolumnen i detta nyhetsbrev från B'Sue Boutiques. (Har du svårt att hitta bilden så finns här en direktlänk till den.) [UPPDATERING: Länkarna fungerar inte längre. För ett exempel i högen på tassar av pärlhattar, se Craftee Owls. Fäst på samma sätt som pärlor.]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails